23 Şubat 2008 Cumartesi

AHŞAP EV


Ahşap ev...
Ahşap konstruksiyonlu evler depreme karşı en iyi mukavemeti sağlayan evlerdir.
Ahşap bina da kullanılan keresteler boyuna , enine ve dikine kullanıldığı için kereste kendine has olan fiziksel özelliklerini binaya aktarmaktadır. Dolayısı ile bina ahşaba ait tüm özellikleri bünyesinde bulundurarak, doğal koşullara karşı binayı en iyi biçimde korumaktadır. Gerekli olan , kullanılan ahşaba uygun , üretim anlayışıdır. İnsan sağlığına zarar vermeyen emprenye ve boya malzemelerini ürünlerimizde kullanmaktayız. Çağdaş birleştirme detayları ve kereste kullanımı firmamızın güncel olarak takip ettiği ve geliştirdiği unsurlardır. Laminasyon ve lamine profillerin kullanımında uzman kadromuz bu alanda üretimine devam etmektedir. Uygulamalarımız daki başarımız en önemli referansımızdır.
Ahşabın temel özellikleri
Darbe yalıtımı yapar. Fiziki darbeleri dalgalar halinde bünyesinde taşırken etkisini azaltır. Ahşap beton ve çeliğe göre daha fazla yük taşır. 1kg ahşap , bir kg beton ve bir kg çelikten daha fazla yük taşıyabilmektedir. Isı yalıtımı yapar. Ağaç canlı bir organizma olmanın gereği olarak , hücresel bir yapıya sahiptir. Hücreler ağaç kesimini müteakip , kuruma sürecinde içlerindeki sıvıyı % 12- 20 seviyelerine kadar kaybederler. Bu yapısı ile kereste artık ısısı çok yavaş değişen ve ısısal geçirgenliği çok azalmış olan ürün olur.
Uzun ömürlüdür. Kurutulmuş kerestenin ömrü artmaktadır. Emprenye uygulandı-ğında ömrü 7-10 kat artar. Doğru kullanıldığında ise kereste çok uzun ömürlü hale gelmektedir. Kerestenin yapısı, kullanılan alanlarda sağlamlık ve uzun ömür sağlar. Kerestenin lifleri insanın iskeletine, liflerin arasındaki dokuda insanın kas dokusuna benzetilebilir.
Nefes alır. Doğal ve sıhhatlidir. Fiziki ve psikolojik gerginliği bünyede ve çevrede barındırmaz. Yapı malzemeleri arasında insan psikolojisine iyi gelen en önemli yapı malzemesidir. Kullanıldığı alanlarda bulunan insanlarda huzur duygusu oluşur. Az uyku ile dinlenme gibi fiziksel özelliklerin ruha yansımasının sonuçları insanlarda gözlenmiştir.
Yenilenebilir tek yapı malzemesidir.
Günümüzde dünyada kereste üretimi yapılan bölgeler aynı zamanda yeni dikim ve bakım alanları haline gelmiştir. Kerestenin değerini her geçen gün anlayan insanoğlu keresteyi yeniden üretilen bir ekonomik değer haline getirmiştir. Çevresel bilinçlenmenin ve çevresel etkileşimin, çevresel tüketim ile gelişeceğini, zaman bize göstermiştir.

Hiç yorum yok: