21 Şubat 2008 Perşembe

TAMAMLAYICI KİREMİTLER

MAHYA KİREMİTİ




Çatı eğimlerinin birleşme noktası olan mahyanın fonksiyonel bir biçimde kaplanmasını ve şekillendirilmesini sağlar. Sarfiyat : 2.5 adet / m.Ölçü: (cm) 45Ağırlık: (kg) 4,40






MAHYA SONLAMA KİREMİTİ


Mahyanın başlangıcında veya sonunda kullanılır. Mahya kiremiti ile uyum sağlayacak şekilde tespit edilir.Ölçü: (cm) 23 x 42Ağırlık: (kg) 3,60






MAHYA ÜÇYOL KİREMİT




Mahya hattının farklı açılarla birleştiği noktalarda kullanılır.Ağırlık: (kg) 10,80




MAHYA DÖRTYOL KİREMİT



Farklı yönlere eğimi olan çatılarda mahya ve sırt geçişlerinde kullanılır. Mahya elemanlarının bağlantısını sağlar.Ağırlık: (kg) 13,50



VİLLA YAN SAÇAK KİREMİTİ



Beşik çatı saçaklarında ve güvercinlik alınlarında kiremit örtüsünü sonlandırmak için kullanılır. Villa modeline uygun üretilir.Sarfiyat: 3 adet / m.




AKDENİZ YAN SAÇAK KİREMİTİ




Beşik çatı saçaklarında ve güvercinlik alınlarında kiremit örtüsünü sonlandırmak için kullanılır. Akdeniz modeline uygun üretilir.Sarfiyat: 3 adet / m.




YARIM KİREMİT


Ölçü: gereği kiremit kesilmesi gereken yerlerde (çatı penceresi, baca kenarlarında) kullanılır. Villa ve Akdeniz modellerinde üretilir.Ölçü: (cm) 42 x 18









HAVALANDIRMA KİREMİTİ


Kiremit altının havalandırılması sureti ile çatının kuru kalmasını sağlar. Varsa izolasyon malzemeleri için uygun çalışma ortamını yaratır.
Havalandırma kesit alanı:Braas Villa : 22 cm2Braas Akdeniz : 25 cm2Ölçü: (cm) 33 x 42Ağırlık: (kg) 6,20






GEÇİŞ KİREMİTİ

12 (cm) çapında çıkış deliği olan ve üzerine çeşitli elemanların monte edildiği kiremit elemanıdır. (Anten, PVC, havalandırma, baca)
Ölçü: (cm) 33 x 42Ağırlık: (kg) 5,10





KAR TUTUCU KİREMİT





Çatıda biriken kar kütlesinin, çatı yüzeyinden kontrolsüz biçimde kayarak, dere sistemine ve insanlara zarar vermesini önlemek amacıyla kullanılır.
Sarfiyat : Verilmiş olan bölgesel kar yağış şiddetine göre belirlenir.Ölçü: (cm) 33 x 42Ağırlık: (kg) 5,20

ŞET KİREMİTİ




Sundurma ( tek eğimli ) çatılarda mahya hattı veya kalkan duvar oluşturmadan kiremit örtüsünü sonlandırmak için kullanılır.

ŞET YAN SAÇAK KİREMİTİ
Şet kiremiti kullanılan çatılarda şet kiremiti ile yan saçak kiremiti birleşim detayında kullanılır


































Hiç yorum yok: