23 Şubat 2008 Cumartesi

Alligator ahşap koruma sistemi...



Alligator ahşap koruma sistemi...
Avrupa’nın önde gelen seçkin boya markası Alligator 40 yılı aşkın süredir sınırsız renk seçeneği, Avrupa kalite standartlarına uygun ürünleri ve üst düzey hizmet anlayışıyla, yaşadığı mekânı kalite ve zevkle yaratmak isteyenlerin tercihi olmaya devam ediyor. Alligator, ahşap mekanların değerinin korunarak geleceğe taşınmasında ve yeni ahşap yapıların yaratılmasında çok önemli bir misyon üstlenerek Türkiye’de büyük bir boşluğu dolduracak “Alligator Ahşap Koruma Sistemi”ni pazara sundu.


Geniş ürün yelpazesi ile Alligator Ahşap Koruma Sistemi, ürünleri güneşe, suya ve biyolojik zararlılara karşı maksimum koruma sağlamak için formüle edildi. Özel UV filtreleri, ileri teknoloji ile üretilen biyolojik koruyucuları, üstün nefes alma ve su itme özellikleriyle, ahşabı her koşulda, mükemmel koruyor. Ahşap yüzeyler, yıllar boyunca güzel ve dayanıklı kalıyor.



Ahşap nasıl korunur?


Doğal bir yapı malzemesi olan ahşabın varlığını uzun yıllar sağlam bir şekilde sürdürebilmesi için korunması gerekli. Özellikle dış cephelerde rüzgarın ve hava koşullarının sert olduğu yerlerde bu koruma daha çok önem kazanıyor. Güneşin zararlı ışınları, su, nem ve biyolojik zararlılar, ahşabın yıpranmasını hızlandırıyor.
Bu nedenle, dış cephelerde kullanılacak ahşabın seçimi ve doğru konstrüksiyon kadar, uygun ürünler kullanılarak doğru uygulamayla korunması da önemli. Alligator Ahşap Koruma Sistemi ürünleri zorlu iklim şartlarına göre maksimum koruma sağlamak için formüle edildi. Ahşabın güzelliğini ve dayanıklılığını iç ve dış cephelerde tüm hava koşullarında mükemmel koruyor. Ahşapta konstrüksiyonun önemi Öncelikle amacına uygun özelliklerde ahşap seçimi ve bu ahşabın doğru biçimde inşa edilmesi gerekiyor.
Güneş ışınları ve biyolojik zararlıların dışında, mevsimsel yağmurlara bağlı olarak suyun da ahşap üzerindeki olumsuz etkilerinin payı büyük. Bu nedenle, yapının daha tasarım aşamasındayken yağmurdan en az etkilenecek şekilde tasarlanması gerekiyor.
Ahşap yüzeyin su ile temasını uygun şekilde önleyecek tasarım, yapının ömrüne etki ediyor. Bu şekilde tasarlanarak geçmişten günümüze kadar ulaşan pek çok ahşap ev görmek mümkün.
Ahşapta yüzey koruması Ahşabın, temel olarak güneş ışınlarından, su ve biyolojik zararlılardan maksimum ölçüde korunması gerekiyor. Güneşten koruma Ahşabın yapısını oluşturan lignin, güneşin zararlı ışınları ile parçalanıp suda çözünen bileşiklere ayrılıyor. Bu bileşikler, su ile yüzeyden aktığında ahşabın renk değiştirerek grileşmesine neden oluyor.
Alligator Ahşap Koruma Sistemi’nin dış cephe ürünlerinde bu zararlı etkilerin minimize edilmesi için özel UV filtreleri kullanılıyor. Bu filtreler sayesinde güneşin zararlı ışınları ahşap yüzeyinden yansıtılarak uzaklaştırılıyor. Sudan koruma Büyük ahşap yüzeylerde, gerek bağlantı noktalarında gerekse ahşabın mevsimsel çalışmasına bağlı olarak oluşan ufak çatlaklardan suyun girişini tamamen kesmek zor.
Bu nedenle, ahşap yüzeyin olası su girişine karşın, teneffüs kabiliyeti olan bir boya veya vernikle korunması en iyi çözüm. Nefes aldırmayan ahşap boya ve vernik uygulanmış yüzeylerdeki ahşap, içten çürüyüp onarılamaz hale geliyor.
Böyle durumlarda onarım maliyeti, boya maliyetinin kat kat üstüne çıkıyor. Alligator Ahşap Koruma Sistemi’nin dış cephe ürünleri, yüksek nefes alma ve su itme kabiliyetleri ile suyun zararlı etkilerine karşı maksimum koruma sağlıyor. Biyolojik zararlılardan koruma Ahşabın bünyesindeki nem oranı % 20'yi aştığında özellikle mavi mantar, küf ve diğer biyolojik zararlıların ahşabı istila etmesi kolaylaşıyor.
Bu tür zararlılara karşı yüksek koruma sağlamak için özel kimyasal koruyucular ile formüle edilmiş ürünlerin kullanılması gerekiyor. Alligator Ahşap Koruma Sistemi’nin dış cephe ürünlerinde günümüz teknolojisinin sahip olduğu en iyi biyolojik koruyucular kullanılıyor. Yalı boyası Avrupa'nın seçkin markası Alligator'ün sunduğu Yalı Boyası su bazlı, örtücü, aynı zamanda ahşabın dokusunu bozmayan, nefes alabilen, su itici ve elastik yapıda. Alligator Yalı Boyası dış hava koşullarına karşı dayanıklı, su ile inceltilebilen dış cepheler için geliştirilmiş örtücü özellikte ipek mat parlaklıkta olan özel bir ahşap boyası.
Avantajları Ahşabın nefes almasını sağlıyor.
Hava şartlarına dayanım gösteriyor, elastik yapıda, kabarma dökülme yapmıyor.
Dış koşullara dayanımı,
elastik yapısı ve mükemmel aderans kabiliyeti ile yüzeyden soyulmuyor.
Yosun ve mantara karşı yüzey koruması sağlıyor.
Su bazlı olduğu için zamanla sararma yapmıyor.
Güneşin zararlı ışınlarına karşı koruyucu UV filtreleri içeriyor.
Örtücü bir boya, ancak ahşabın doğal dokusunu bozmuyor.
Çevreci ve kokusuz.
Dış cephe ahşap verniği Alligator'den, ahşap yapıların değerini koruyacak, onların gelecekte de benzersiz olmasını sağlayacak özel bir koruyucu sistem. Su itici özelliğiyle ahşabın daima kuru kalmasını sağlıyor. Nemden kaynaklanan küf ve mavi mantar oluşumunu engelliyor, yüksek UV koruma faktörü sayesinde güneşin zararlı etkilerini yok ediyor, bütün ahşap dış cephelere uygulanabiliyor. Ahşaba nefes aldırıyor. Jel ahşap koruyucu Dış cepheler için geliştirildi. Jel yapısı sayesinde en zor uygulama alanlarında akma ve damlama yapmadan ahşabın UV’ye, suya, mantar ve küfe karşı korunmasını sağlıyor. Ahşaba nefes aldırıyor. Su Bazlı İç Cephe Ahşap Verniği ve Su Bazlı Simli İç Cephe Ahşap Verniği Yüksek nefes alma özelliğine sahip, iç cepheler için geliştirilmiş, kokusuz, su bazlı, nefes alabilen, zehir içermeyen, ahşabın dokusunu bozmadan renklendirip koruma sağlayan vernik. Boyada son moda Alligator, özel efektli boyalarından sonra iç cephe koruma ürünlerinde de yenilikçi ürünler sunuyor. Türkiye'de ilk kez sunulan Su Bazlı Simli İç Cephe Ahşap Verniği, yaşanan mekanlara farklı, estetik ve ışıltılı bir hava katıyor.
Alligator, bu ürünlerinin yanı sıra parke renklendirici ve yat verniğini de profesyonellerin beğenisine sunuyor.

Hiç yorum yok: